LOKALA REGLER
  • Krav för spel: Grönt kort i bollen
  • 150 meters markering är ”oflyttbart tillverkat föremål”.
  • Hål 7 Vattenhinder. Boll spelad provisorisk under regel 26-1. Om det är tveksamt om en boll ligger i eller är förlorad i vattenhindret (dammen framför green, hål 7) får spelaren spela en andra boll provisorisk enligt någon av de valmöjligheter i Regel 26-1 som är tillämpliga. Om den ursprungliga bollen hittas utanför vattenhindret måste spelaren fortsätta med denna. Om den ursprungliga bollen hittas i vattenhindret skall spelaren antingen spela den ursprungliga bollen som den ligger eller fortsätta med den boll som spelats provisoriskt enligt regel 26-1. Om den ursprungliga bollen inte har hittats eller identifierats inom de fem minuter som tillåts för sökandet, måste spelaren fortsätta med den boll som spelats provisoriskt.
  • Bagvagnar får inte dras över tee, green eller mellan green och greenbunker.
  • Under högfrekvent tid äger tre och fyrbollar samma rätt till banan som tvåbollar.
  • Snabbare bollar äger dock alltid företräde framför långsammare.
De av SGF fastställda generella reglerna gäller.
  • Myrstackar är MUA, lättnad enl. R25-1b.
  • Skador i bunker förosakade av regn eller bevattningsanläggningen är MUA, fri dropp enl. R25-1b.
  • Stengärdsgårdar och stenrösen ( hopsamlade stenar) är organisk del av banan, stenar får ej flyttas.
  • Diken är markerade, övriga fördjupningar är del av spelfältet.
  • Skydd av unga träd, identifierade med stödpinne. R24-2 tillämplig.
  • Brott mot regel, slagspel 2 slags plikt, matchspel förlust av hål
  • Stenar i bunker är flyttbara tillv.föremål,regel 24:1 är tillämplig
  • 150-meters pinnar är oflyttbart tillv. föremål,regel 24:2 är tillämplig
  • Grusade gångar är att betrakta som oflyttbart tillv. föremål, regel 24:2 är tillämplig
  • Sprinklerlock och avståndsplattor är oflyttbart tillv.föremål, regel 24:2 är tillämplig
  • Skador på spelfältet orsakade av dränerings och anläggningsarbete = Mua regel 25:1
  • Mått på banan.
  • Klubbens fairwaymarkeringar på banan är till greenens mittpunkt.
  • 150 meter = gul markering
  • 100 meter = röd markering
  • Flaggplaceringar.
  • Röd flagga = främre tredjedelen av green.
  • Gul flagga = mellersta tredjedelen av green.
  • Vit flagga = bakre tredjedelen av green.
GREENKEEPERN VÄDJAR
  • Återlägg torvor
  • Laga nedslagsmärken
  • Kratta bunkrarna