Golfens framfart i Vansbro.

Nu har golfsäsongen kommit i gång vid Snöå Golfklubb i Dala-Järna.

Den började med en rivstart förra helgen med Golfens Dag. Det kom både nya och gamla golfare, det blev en trevlig dag för de som var där. Mycket tack vare en väl planerad dag som Medlems- och juniorkommitten hade anordnat.
Bild: En välfylld Range.

Diverse tävlingar och aktiviteter pågick under hela dagen, allt ifrån vanliga utslag på Rangen (som denna säsong är utrustad med alldeles nya bollar) till Foot-Golfbanan som ligger på samma bana som korthålsbanan.

Den mest ärofyllda tävlingen som också drog mest deltagare var puttingstävlingen som vanns, efter särspel, av en av veteranerna Pelle Olsson efter en spännande duell med Gunilla Ilbäcks.
På tredje plats kom Peter Enmalm en av flera golfare som efter några års uppehåll återupptagit golfen.
Bild: Magnus ”August” Andersson nådde inte ända fram till final.

Måndagsklubben med seniorerna 55+ har kommit igång med sina träningar lika som damkommitten som har sina träffar på torsdagar kl 18:00.

Bild: De nya golfseten för barnen.

Men det mest roliga är att det på Juniorträningen dök upp ett härlig gäng glada juniorer i åldern 8 – 12. De kommer nu under sommaren att spela det så kallade Golfäventyret där vi blandar enklare banor med traditionell golfträning. Målet är att i slutet på sommaren själva kunna gå ut på den stora banan med ett så kallat Grönt Kort. Medhjälpande föräldrar får samma möjlighet till att ta ett Grön Kort.

Bild: Vetgiria blivande golfare på träning.

Kalle Björklund